Όπως θα συνέβαινε κατά την διάρκεια οποιασδήποτε άλλης συνηθισμένης ημέρας, έτσι ακριβώς  μια καλοκαιρινή και ζεστή ημέρα τον Ιούλιο του 1954, βρίσκει χιλιάδες ανθρώπους να περιφέρονται στο πολύβουο Διεθνές Αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.

Στο απρόσωπο πλήθος από  τουρίστες, επιχειρηματίες, και στρατιωτικό προσωπικό, ένας ταξιδιώτης φαίνεται να ξεχωρίζει: ένας ψηλός, μελαχρινός, καυκάσιος άντρας με πλούσια γενειάδα, ο οποίος δείχνει λίγο παράταιρος από τους υπόλοιπους. Αρκετά καλοντυμένος, φορώντας ένα σκούρο επαγγελματικό κοστούμι, ξεχωρίζει με ένα απροσδιόριστο αλλά προφανή τρόπο, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι αποκομμένος από τους υπόλοιπους γύρω του.

Πηγή: ELGL

Στέκεται υπομονετικά στην γραμμή, ανάμεσα σε πλήθος κουρασμένων επιβατών που μόλις έχουν αποβιβαστεί και περιμένουν πειθήνια να περάσουν την ασφάλεια του αεροδρομίου, ώστε να σφραγίσουν τα διαβατήρια τους, και να πάρουν την άδεια από τις αρχές για να κυκλοφορήσουν ελεύθερα σ τη χώρα.

Κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου του, αποδεικνύεται ότι ο καλοντυμένος άνδρας έχει ήδη επισκεφθεί την Ιαπωνία για επαγγελματικούς λόγους τρεις φορές μέσα σ τη χρονιά, και ότι η μητρική του γλώσσα είναι η γαλλική. Μετά από μια σύντομη συνομιλία μαζί του, οι υπεύθυνοι της ασφαλείας του αεροδρομίου ανακαλύπτουν, ότι ο ταξιδιώτης μιλάει κι άλλες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ιαπωνικής, ενώ έχει πάνω του, νομίσματα πολλών χωρών. Ωστόσο,κανένα απ’ αυτά τα γεγονότα δεν είναι αρκετά αξιοπερίεργο ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον των τοπικών αρχών.

Παρόλα αυτά, η γενικότερη πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Ιαπωνία είναι τεταμένη, εμποτισμένη από ισχυρές δόσεις καχυποψίας, ειδικότερα προς επισκέπτες που στα μάτια των ντόπιων κατοίκων ομοιάζουν με τους «καυκάσιους δαίμονες», οι οποίοι βομβάρδισαν την χώρα τους ανελέητα λίγα χρόνια πριν, προκαλώντας τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες τους.

Εντωμεταξύ, ο «Ψυχρός Πόλεμος» που έχει ήδη ξεσπάσει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και ο κίνδυνος μιας μελλοντικής πυρηνικής αναμέτρησης ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις, έχει αρχίσει να στοιχειώνει τα μυαλά των κατοίκων όλου του πλανήτη, ειδικότερα αυτών της Ιαπωνίας που έχουν βιώσει την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει ένας πυρηνικός όλεθρος.

Πηγή: zendorum.com

Ακόμη όμως και υπό την απειλή μίας πυρηνικής λαίλαπας, τίποτα δεν φαίνεται να ενοχοποιεί τον περίεργο αυτόν επισκέπτη, εκτός ενός μοναδικού γεγονότος. Ότι η χώρα καταγωγής του, το όνομα της οποίας είναι Taured, είναι ασφαλώς άγνωστη στο προσωπικό του αεροδρομίου.

Το διαβατήριό του φαίνεται αυθεντικό και έχει σφραγιστεί από πολλά αεροδρόμια ανά τον κόσμο. Όλα φαίνονται πολύ φυσιολογικά, εκτός από μία μικρή λεπτομέρεια: δεν υπήρξε ποτέ μέχρι και σήμερα, καμία χώρα με το όνομα Taured, όσον αφορά τουλάχιστον στην επιφάνεια της  Γης. Απαντώντας ήρεμα και με σαφήνεια σε πολλά ερωτήματα που του θέτει η ασφάλεια του αεροδρομίου, ο άνδρας από το «Taured», εξηγεί ότι αυτό ήταν για αυτόν ένα ακόμη επαγγελματικό ταξίδι ρουτίνας, στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Πηγή: Elite Readers

Σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν αν είχαν να κάνουν με έναν απλό απατεώνα του κοινού ποινικού δικαίου, οι αρχές ζητούν από τον περίεργο ταξιδιώτη να τους ακολουθήσει σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο, το οποίο και γίνεται χωρίς αντίσταση. Εν συνέχεια, του παρουσιάζουν έναν χάρτη και του ζητούν να τους δείξει πού ακριβώς βρίσκεται η χώρα του. Αυτός χωρίς δισταγμό, υποδεικνύει αυτόματα το Πριγκιπάτο της Ανδόρας, ενώ δείχνει έκπληκτος και θυμωμένος όταν συνειδητοποίει ότι η χώρα προέλευσης του δεν εμφανίζεται πουθενά στο χάρτη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ακούσει ποτέ την χώρα της Ανδόρας, και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η πατρίδα του δεν βρίσκεται στον χάρτη, όταν, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, έχει να επιδείξει μια ιστορία και έναν πολιτισμό τουλάχιστον χιλίων χρόνων.

Έπειτα από ώρες ανάκρισης, ο κατάκοπος και συγχυσμένος άντρας μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό ξενοδοχείο για να περάσει τη νύχτα, έτσι ώστε η πρωτοφανής περίπτωσή του να ερευνηθεί με ενδελέχεια. Για να εξασφαλιστεί λοιπόν η διαλεύκανση του μυστηρίου και ότι ο επισκέπτης από το Taured δεν θα το σκάσει, δύο φύλακες τοποθετούνται έξω από το δωμάτιό του.

Πηγή: One Hour Translation

Ύστερα από τις διεξαχθείσες έρευνες των αρχών, τα πράγματα φαίνονται να περιπλέκονται ακόμα περισσότερο: το ξενοδοχείο στο οποίο ο περίεργος ταξιδιώτης είχε δηλώσει ότι θα διέμενε, δεν είχε κάνει καμία κράτηση στο όνομά του, η Ιαπωνική εταιρία, τους εκπροσώπους της οποίας υποτίθεται ότι θα συναντούσε, δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτόν, ούτε ασφαλώς και για την εταιρία που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε. Επίσης, η τράπεζα απ’ την οποία υποτίθεται ότι είχε βγάλει το μπλοκ των επιταγών του, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ.

Φοβούμενοι ότι έχουν συλλάβει κάποιον μυστικό πράκτορα ή ακόμα χειροτέρα κάποιον επικίνδυνο τρομοκράτη, οι Ιαπωνικές αρχές επιστρέφουν το επόμενο πρωινό στο ξενοδοχείο, όπου και  τους περιμένει η μεγαλύτερη έκπληξη. Όταν οι αστυνομικοί μπαίνουν στο δωμάτιό του, διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι ο άνδρας έχει εξαφανιστεί, αν και δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια διαφυγής μιας και το δωμάτιο βρίσκεται σε υψηλό όροφο και δεν έχει μπαλκόνι. Ακόμη πιο αξιοπερίεργη κάνει την εξαφάνισή του, το γεγονός ότι όλα τα προσωπικά του έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου και του διαβατηρίου του, έχουν επίσης χαθεί από το δωμάτιο ασφαλείας του αεροδρομίου.

Το μεγαλύτερο μυστήριο φυσικά, που περιβάλλει την υπόθεση είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα επαλήθευσης της ιστορίας, ούτε όμως και έγκυρες πηγές που να καταρρίπτουν το περιστατικό, ως απάτη. Οι Ιαπωνικές αρχές ποτέ δεν παραδέχθηκαν δημοσίως το συμβάν, ούτε όμως το διέψευσαν, ενώ υπήρξαν κάποιες τοπικές εφημερίδες, που ανέφεραν για  το μυστήριο του ανθρώπου από το Taured.

Πηγή: Top Found Footage Films

Η συγκεκριμένη ιστορία βγήκε στην επιφάνεια, μέσω ενός βιβλίου με τίτλο, «Κατάλογος των Πιθανοτήτων» των Colin Wilson και John Grant (1989), όπου το περιστατικό αναφέρεται ως πραγματικό γεγονός.

Πολλές θεωρίες έχουν ακουσθεί από τότε, και ασφαλώς υπάρχουν εκείνοι, που αμφιβάλλουν για το συμβάν καθαυτό. Μια αξιοσημείωτη θεωρία είναι, ότι ο άνθρωπος από το Taured πέρασε μέσα από μια παράλληλη διάσταση και εντελώς τυχαία, κατέληξε στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, θα πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχει μια παράλληλη γη όμοια με τη δική μας, όπου εκεί, η δική μας Ανδόρα, είναι γνωστή ως Taured.

Πηγή: World Map

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, ή αν όντως συνέβη, αλλά νωρίτερα μέσα στο 2016, μια ομάδα επιστημόνων από την Οξφόρδη εξέφρασε την πιθανότητα, ότι θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρχει ένα «σύμπαν καθρέφτης» όπου ο χρόνος κινείται προς τα πίσω. Αυτή η θεωρία, αν και απέχει αρκετά από οτιδήποτε ευρέως επιστημονικά αποδεκτό σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, δεν παύει να βασίζεται στην κλασική φυσική.

«Ο χρόνος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σαν ένα σιντριβάνι, όπου υπάρχουν πολλά ζεύγη πηγών, ή να είναι απλά μια ολόκληρη σειρά από πηγές που ρέουν από το σιντριβάνι σε διαφορετικές κατευθύνσεις,» αναφέρει ο φυσικός Julian Barbour του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης . Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την θεωρία, ο άνθρωπος από το Taured, θα μπορούσε πολύ απλά, να ήταν μέρος  μιας πηγής  που ρέει από ένα σιντριβάνι με διαφορετική κατεύθυνση.

Η σκέψη αυτή, ίσως να προκαλεί σε κάποιους δέος, δίψα για γνώση, ή να τους κάνει να αναρωτιούνται ακομα εάν κάτι τέτοιο πράγματι συνέβη τον Ιούλιο του 1954 στην Ιαπωνία. Οι πιο πραγματιστές που προτιμούν τις πιο «λογικές» απαντήσεις, προφανώς να θεωρήσουν αυτή την ιστορία τίποτα άλλο παρά μια κακόγουστη φάρσα. Σε ποια κατηγορία ανήκει ο καθένας από εσάς, είναι μια υπόθεση εντελώς προσωπική, το μόνο βέβαιο όμως, είναι ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου εκεί έξω.

 

1 σχόλιο »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s