Αν είσαι γυναίκα και διαβάζεις αυτό το άρθρο, ξέρεις πολύ καλά ότι το μόνο που έχεις να κάνεις κάθε φορά που νιώθεις ότι δεν χρειάζεται να πεις λέξη για να εκφράσεις τα (αρνητικά) συναισθήματα ή διάθεσή σου, είναι ένα απλό στραβοκοίταγμα. ‘Η απλά να κοιτάξεις προς τον ουρανό αγανακτισμένη. Ή τεσπά απλά να κοιτάξεις like you mean it. Με νιώθετε έτσι;

Αυτό είναι το πιο τέλειο μη-φονικό όπλο στην ιστορία, και η απόλυτη υπερδύναμη της σύγχρονης γυναίκας. Όλοι γύρω σου το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Girl Power φάση!!!

Από την άλλη, εάν είσαι άντρας και διαβάζεις αυτό το άρθρο, εεε τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά για σένα φιλαράκο. Ειδικά, αν είσαι ένας από τους “τελευταίους των Μοϊκανών” που έχει τα cohones και φλερτάρει ακόμα στον πραγματικό κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να την πέφτεις σε μέρη όπως μπαρ, κινηματογράφους, δημόσιες βιβλιοθήκες, καφετέριες και να μην σε έχει «μαστιγώσει» έστω μια φορά αυτό το αμείλικτο, γυναικείο βλέμμα!

Αααα και που’ σαι, μην αφήσεις ποτέ κανένα ημι-φονικό βλέμμα να σε αποθαρρύνει από αυτό που κάνεις. Εφόσον είσαι διακριτικός, ευγενής και κύριος, μην αντικαταστήσεις ποτέ την μέθοδο του original καμακιού αλά Ψάλτη και Καρρά (RIP), με την ευτελή «online dating scene» του 21ου αιώνα.  Έχεις τον απόλυτο σεβασμό όλων μας και ας σε έχουν τρελάνει στην χυλόπιτα, boss!

Η Επιστήμη Προτείνει Ότι Οι Γυναίκες Are Born This Way ή Κάτι Τέτοιο

Εάν, ωστόσο, νομίζετε ότι οι γυναίκες μοιράζουν τσαμπουκαλεμένα βλέμματα επειδή είναι απλά κακές, ή ανέραστες, τότε καλυτέρα να το ξανασκεφτείτε. Τουλάχιστον, αυτό μας λέει η επιστήμη! Και όταν η επιστήμη αποφαίνεται, καλό είναι ο Μπάμπης ο σουγιάς που τα ξέρει όλα, να σιωπά!

Πηγή: thepressroom.gr

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η επιστήμη προτείνει ότι οι γυναίκες παγκοσμίως ξεκίνησαν το λεγόμενο «eye rolling » ως μέσο εκδήλωσης της υπεροχή τους έναντι άλλων γυναικών. Είναι πολύ πιθανό ότι πολλές φεμινίστριες θα στραβώσουν και δεν θα συμφωνήσουν με τα συμπεράσματα της επιστήμης σχετικά με το θέμα, αλλά οι επιστήμονες επιμένουν ότι οι γυναίκες ξεκίνησαν την όλη φάση ως αμυντικό μηχανισμό για να τρομοκρατούν, ή για να βάζουν στην θέση τους τις  ανταγωνίστριες τους.

Επιστημονική Μελέτη Επί Του Θέματος Ρίχνει Άπλετο Φως

Το 2013 μάλιστα, η Δόκτωρ Tracy Vaillancourt από το Πανεπιστήμιο της Οτάβας του Καναδά, δημοσίευσε μια έρευνα, στην οποία εξηγούσε ότι η σεξουαλική επιλογή (προτίμηση) μεταξύ των γυναικών έχει κυρίως δύο βάσεις: αφενός την αυτοπροβολή του υποκειμένου και, αφετέρου, την υποβάθμιση των άλλων θηλυκών ανταγωνιστών. Η μελέτη μεταξύ άλλων ανέφερε:

Η έμμεση επιθετικότητα μιας γυναίκας, συμπεριλαμβάνει συμπεριφορές όπως η κριτική στην εμφάνιση μιας ανταγωνίστριας, η διάδοση συκοφαντιών σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά ενός ατόμου και τον κοινωνικό αποκλεισμό αυτού. Οι γυναίκες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν έμμεση επιθετικότητα, η οποία απευθύνεται συνήθως σε άλλες θηλυκές υπάρξεις, ιδιαίτερα σε ελκυστικά και σεξουαλικά διαθέσιμα θηλυκά, στο πλαίσιο του σεξουαλικού ανταγωνισμού για το ζευγάρωμα. Η έμμεση επιθετικότητα είναι μια αποτελεσματική στρατηγική ανταγωνισμού μεταξύ μελών του ιδίου φύλου.

Με άλλα λόγια, οι γυναίκες έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιήσει έμμεσες μεθόδους επιθετικότητας, απλά επειδή δεν είναι τόσο δυνατές και σκληρές σωματικά (ή ανόητες, να προσθέσω εγώ την μη επιστημονική μου γνώμη) όσο οι άνδρες, για να δώσουν σώμα με σώμα μάχες.

Έτσι, κάθε φορά που μια γυναίκα αισθανόταν απειλή ή ανταγωνισμό από μια άλλη γυναίκα, το μόνο που έπρεπε να κάνει για να επιβεβαιώσει την υπεροχή της, ή την «Don’t Fuck With Me» διάθεσή της, αρκούσε ένα απλό “ρολάρισμα” των ματιών της. Κάπως έτσι!

Είναι επίσης ενδιαφέρον να αναφέρουμε, ότι η ίδια επιστημονική μελέτη εξηγεί ακόμα και σε βιολογικό επίπεδο το συγκεκριμένο φαινόμενο. Ακόμα και οι μη επιθετικές γυναίκες (οι no bitches δλδ), είναι πιο επιρρεπείς στο να ‘’κάνουν ματάκια’’, καθώς το νευρικό τους σύστημα είναι αρκετά πιο ευαίσθητο από αυτό του μέσου άντρα.

Έτσι, αγαπητέ μου φίλε, την επόμενη φορά που θα ζητήσεις τον αριθμό της και θα πάρεις αντ’ αυτού ένα άκομψο «ρολάρισμα ματιών», μην απογοητεύεσαι. Στην τελική, μπορεί να ανταγωνίζεται με κάποια άλλη γυναίκα για την πάρτη σου. Ή πάλι, εάν επιμένεις και δεν βλέπεις φως, στο τέλος της βραδιάς μπορεί να πιείς και το ποτό της. Που ξέρεις;  Now that’s true love 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s