Να σου φέρουν την λάθος παραγγελία ενώ περιμένεις πεινασμένος σαν λύκος στην ταβέρνα, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα αυθεντικό κοιλιόδουλο αρσενικό. Όχι ότι οι γυναίκες δεν θα στράβωναν σε παρόμοια φάση, αλλά αλλιώς είναι ο άνδρας ο πολλά βαρύς, με την κοιλάρα μέχρι τα γόνατα ρε αδερφέ. Είναι θέμα κύρους, πώς να το κάνουμε.

Φαντάσου να έχεις παραγγείλει καμιά τριάρα κιλά παϊδάκια, ή κάνα τεράστιο, ζουμερό burger να σου εκτοξεύσει την χοληστερόλη 400 έτσι για πλάκα, και να σου φέρει το γκαρσόνι καμιά vegan σαλάτα. Άλλοι για λάθος παραγγελιές έχουν σκοτώσει να ξέρεις. Μην μπω σε λεπτομέρειες και παρεξηγηθώ.

Λάθος Παραγγελία; Κανένα Πρόβλημα!

Όπως και να ‘χει, η λάθος παραγγελία είναι κάτι πολύ κακό. Τόσο για τον πελάτη, όσο και για το μαγαζί. Στην Μύκονο για παράδειγμα, μια λάθος παραγγελία μπορεί να σε κλείσει φυλακή για χρεή! Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Βλέπετε, υπάρχει ένα ιδιαίτερο εστιατόριο στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου πας αποκλειστικά και μόνο για να σου φέρουν την λάθος παραγγελία. Με το που φτάσεις στην πόρτα του συγκεκριμένου εστιατορίου, θα δεις μια ταμπέλα που αναγράφει περήφανα, ‘The Restaurant of Order Mistakes.’ Δηλαδή, το Εστιατόριο με τις Λάθος Παραγγελίες σε ελεύθερη μετάφραση.

Πηγή: Spoon and Tamago

Αν η ταμπέλα του καταστήματος δεν σε έχει ήδη προϊδεάσει για το τι γίνεται εντός του χώρου, μάθε λοιπόν ότι το περίεργο σε αυτό το εστιατόριο είναι αν σου έρθει κάποιο πιάτο που όντως παρήγγειλες. Οι σωστές παραγγελίες σε αυτό το εστιατόριο είναι πραγματικά παραφωνία, μιας και οι ιδιοκτήτες μισθώνουν αποκλειστικά και μόνο μεγάλους σε ηλικία σερβιτόρους και σερβιτόρες, που υποφέρουν από άνοια και άλλες ασθένειες του εγκεφάλου, όπως Αλτσχάιμερ και ούτω καθεξής.

Τα Λάθη Μεγάλα…Η Αγάπη Όμως Ακόμα Μεγαλύτερη

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, σε αυτό το εστιατόριο ότι γίνεται, γίνεται για καλό σκοπό. Για αυτό και οι πελάτες δεν θυμώνουν ποτέ, ακόμα και αν δουν πάνω στο πιάτο τους κάνα ψαροντούφεκο αντί για την πέστροφα ή το λαβράκι που παρήγγειλαν.

Πηγή: The Straits Times

Προφανώς, το εστιατόριο δεν προσλαμβάνει σερβιτόρους που πάσχουν από άνοια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά μόνο για special events που συνήθως διαρκούν δυο με τρεις μέρες.

Η όλη φάση ξεκίνησε δοκιμαστικά τον Ιούνιο του 2017, όταν και οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου προσέλαβαν πειραματικά δεκαεπτά ασθενείς με άνοια για να δείξουν στους πελάτες τους, ότι με υπομονή και ευγένεια μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμα και αυτούς που θα λέγαμε χαριτολογώντας, ότι “χάνουν” λιγάκι.

Η βασική ιδέα πίσω από το συγκεκριμένο project είναι να αποδεχτούμε όλοι εμείς οι “φυσιολογικοί” σήμερα, που μπορεί όμως στο μέλλον να χάνουμε λάδια, αυτούς τους ανθρώπους. Να αποδεχτούμε ότι μπορούν ακόμα να λειτουργήσουν μια χαρά ως ενεργά μέλη της κοινωνίας και να πάψει να υπάρχει τόσο έντονα αυτό το στίγμα που περιβάλλει τους ασθενείς που πάσχουν από την συγκεκριμένη (και όχι μόνο) εγκεφαλική νόσο.

Την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του συγκεκριμένου project, έγινε ένας μικρός χαμούλης. Η πλειοψηφία των χαρούμενων πελατών παρήγγειλαν ένα διαφορετικό πιάτο από αυτό που κατέληξαν  να καταβροχθίσουν. Το εστιατόριο έγινε γνωστό σε όλη την Ιαπωνία εν μια νυκτί και κέρδισε άπειρους νέους πελάτες.

Η Mizuho Kudo (σιγά μην προσπαθήσω καν να το μεταφράσω στα ελληνικά αυτό τώρα), μια πολύ γνωστή Γιαπωνέζα επιστήμονας τροφίμων, ήταν μια από τους νέους πελάτες που επισκέφτηκαν το εστιατόριο κατά τη διάρκεια της τριήμερης φάσης και όπως δήλωσε, είχε μια εξαιρετική εμπειρία. Αν και παρήγγειλε ένα κλασσικό αμερικάνικο burger με τηγανητές πατάτες, κατέληξε να τρώει Κινέζικα Ντάμπλινγκς τα οποία και απόλαυσε όσο ποτέ άλλοτε, όπως χαρακτηριστικά είπε στο twitter.

Πηγή: Steemit

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου διοργάνωσαν άλλο ένα μεγάλο γεγονός στις 21 Σεπτεμβρίου του ιδιου ετους προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, όπου ασθενείς της συγκεκριμένης νόσου εξυπηρέτησαν τους πελάτες αυτή τη φορά. Σύμφωνα με διάφορες κριτικές, δεν υπήρξε ούτε μία σωστή παραγγελία, κάτι που υποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι σερβιτόροι εκείνη την ημέρα.

Γιατί καμιά φορά είναι ΟΚ να κάνουμε λάθη, εντάξει; Γιατί μια μέρα μπορεί να κάνουμε λάθη και να μην το αντιλαμβανόμαστε καν, εντάξει; Άνθρωποι είμαστε, τα λάθη είναι για εμάς, εντάξει; Μην κρίνεις αλλά αντιθέτως να δείχνεις υπομονή, αποδοχή και κατανόηση, εντάξει;

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s